Eterično ulje bora se koristi u tretmanu

·kardiovaskularnih bolesti  ·nesanice  ·optipacije  ·infekcije disajnih organa  ·raznih upalnih procesa  ·zaceljivanju rana ·opekotina ·uboda insekata

Bor eterično ulje

Bor (Pinus) smatrano je svetim drvom u vreme starih slovena. Tako se i danas u nekim krajevima može čuti zakletva “bora mi”. Naročito su bila cenjena stara stabla, poput bora kralja Milutina, ili bora cara Uroša. Kod Prijepolja je stablo crnog bora staro više od 400 godina. Meštani ga zovu Sveti Bor ili Svetibor.

Zalihe proizvoda

Etarsko ulje bora ima svež, jak i okrepljujući miris. Deluje antiseptički kod infekcija disajnih puteva. Koristi se kao dodatak za pripremu ulja za masažu kod bolova u mišićima, reume, artritisa, zamora itd. Idealan je za saunu i tople kupke jer pozitivno deluje na disajne puteve i osvežava prostor Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa etarskim uljem eukaliptusa, nane ili čajnog drveta za inhalacije u slučaju prehlade, bronhitisa, bolova u grlu i zapaljenja sinusa.

 

 

Ovo eterično ulje dobijeno je parnom destilacijom iglica bora, a odlikuje ga ugodna aroma balzamičnog podtona. Najčešće se upotrebljava u parnoj terapiji (inhalacija), a prikladno je i za pripremu obloga i kupki.

INFORMACIJE

USLOVI KORIŠĆENJA
NAČINI KUPOVINE
USLOVI ISPORUKE
PRAVO NA ODUSTAJANJE
NAJČEŠĆA PITANJA

kontakt

Prvomajska 2/E
11080 Zemun - Beograd
Srbija
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com