Eterično ulje bosiljka se koristi u tretmanu

·Anksioznosti   ·Stresa  ·Glavobolje  ·Sinusa  ·Bronhitisa   ·Kašlja  ·Reumatizma   ·Artritisa  ·Bolova u mišićima

Bosiljak eterično ulje

Bosiljak (Ocimum basilicum) je je višegodišnja zeljasta biljka poreklom iz Indije. Bosiljak je aromatična biljka, prijatnog mirisa. Zbog prijatnog i blagog mirisa se koristi u crkvenim obredima za kropljenje svetom vodom i za ukrašavanje časnog krsta. U narodnoj upotrebi koristi se i za poboljšanje raspoloženja, protiv nesanice i noćnog mokrenja. 

Zalihe proizvoda

Aromatično ulje bosiljka se preporučuje kad je potrebno savladati mentalni umor, razbistriti misli, fokusirati se i održati pažnju, poboljšava koncentraciju i pamćenje. Može olakšati glavobolje, migrene, reumu, artritis (u uljima za masažu), hronični umor i stres. Deluje analgetski i relaksantno na mišiće. Pogodno za bolne mišiće i zglobove. Idealno kod mentalnog zamora, iscrpljenosti i glavobolje. Olakšava iskašljavanje i disanje kod respiratornih bolesti. Koristi se za pripremu ulja za masažu kod reumatičnih bolova.

 

Bosiljak kapi imaju široko dejstvo na mnoge telesne sisteme. Biljne kapi Bosiljka se tradicionalno koriste za probleme stomaka: nadutost, gasovi, slabo varenje. Bosiljak je čuven i poznat kao začin i digestiv, koji ima svoje specijalno mesto u mediteranskoj kuhinji. Etarsko ulje koje Bosiljak ima u sebi je jak antispetik, pa blagotvorno utiče na pluća, sinuse, grlo, desni.

Dokazano je da Bosiljak kapi fantastično deluju na urinarne infekcije i organe za izlučivanje pa se koriste i za te svrhe. Takodje, tinktura Bosiljka je dragocena kod upale bubrega, kamena i peska u bubrezima, upale genitalnih organa.

Bosiljak kapi deluju i smirujuće i stimulišuće, zavisno od količine i sadejstva sa drugim lekovitim biljkama. Poznata je travarska tradicija upotrebe Bosiljka za lečenje depresije i psihičkih nedaća, za stimulaciju psihe i smanjenje grčeva.

Zatim Bosiljak kapi deluju i antiseptično tako da se spolja mogu koristiti za sve rane, ubode, čireve, zanoktice.

Bosiljak kapi se mogu koristiti samostalno ili kao dodatak čaju.

Ova čudesna biljka blagotvorno deluje na ljudsku psihu jer ima umirujuće dejstvo pa se preporučuje kao prirodni lek protiv stresa i napetosti nastale usled svakodnevnih briga i pritisaka. Posebno je koristan osobama čija profesija iziskuje velike intelektualne napore jer doprinosi i boljem pamćenju.

Zbog svog sedativnog dejstva, bosiljak se ne preporučuje trudnicama u početku trudnoće.

ИНФОРМАЦИЈЕ

Услови коришћења
Начин куповине
Услови испоруке
Право на одустајање
Најчешћа питања

КОНТАКТ

Првомајска 2/E
11080 Земун Београд Србија
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!