ETARSKA ULJA

ЕТЕРИЧНА (ЕТАРСКА) УЉА Представљају липидну фракцију биљака. То су производи посебних биљних ћелија или се стварају у међућелијским просторима, веома јаког су мириса и на папиру остављају мрље које брзо испаравају. Представљају смешу различитих једињења: алдехида, кетона, алкохола и различитих и многобројних масних киселина. Образују се у свим деловима биљке, али у њима нису распоређена равномерно већ су у највећој количини присутна у листу, корену, цвету и плоду. Заступљени су у јако малим количинама, свега око 1% од укупне тежине биљке па је тако за добијање нпр. 1 g етарског уља потребно утрошити око 4 kg круничних листића руже. Примењују се у медицини, производњи финих сапуна, прехрамбеној индустрији, а користе се и у козметици, за добијање парфема и других козметичких препарата. Биљке које садрже етерична уља називају се ароматичне биљке. Многе од њих се користе као лековите.

СЛАТКИ ПЕЛИН

Slatki pelin se prvenstveno koristio kao prirodni lek protiv malarije, a kasnije je uočeno njegovo lekovito dejstvo za jačanje imuniteta. Utvrđeno je takođe i njegovo dejstvo na ćelije kancera..

ДИВЉИ ОРИГАНО

Deluje višestruko: protumikrobno, protivgljivično, protivparazitno (Giardia duodenale), protivupalno, antioksidativno, zatim pomaže u regulaciji šećera, smiruje grčeve (spazmolitik), omekšava sluz (mukolitik), pomoć je kod klimakteričnih tegoba, a naročito se preporučuje kod upornih infekcija.

ТИМИЈАН МАЈЧИНА ДУШИЦА

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

ИНФОРМАЦИЈЕ

Услови коришћења
Начин куповине
Услови испоруке
Право на одустајање
Најчешћа питања

КОНТАКТ

Првомајска 2/E
11080 Земун Београд Србија
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!