Eterično ulje kadifice se koristi u tretmanu

·Suve i ispucale kože  ·Kašalj   ·Zauške   ·Izaziva znojenje   ·Parazita  ·Mikroorganizama   ·Ekcema

Kadifica eterično ulje

Kadifa (Tegetes) ime joj potiče od etrurskog imena Tages, sa značenjem rođen od oranja zemlje. Uspeva na svakom zemljištu vrlo lako iz prošlogodišnjeg semena. Biljka ima jak specifičan miris.

Zalihe proizvoda

Ovisno o vrsti, lišće kadifice ima mošusni, oštar miris, iako su neke sorte uzgajane kako bi bile mirisne. Kaže se da odvraća neke uobičajene štetne insekate, kao i nematode. Zbog toga se vrste kadifice često koriste u sadnji uz rajčicu, patlidžan, papriku, duhan i krumpir. Zbog antibakterijskih tiofena koji izlučuju korijeni, kadifica se ne sme saditi u blizini bilo koje vrste mahunarki. Neke su višegodišnje vrste otporne na jelene, zečeve i glodavce.

Kadifica Minuta poreklom iz Južne Amerike, korištena je kao izvor eteričnog ulja za parfem i industriju poznatu kao tagette ili “marigold oil”, te kao okus u prehrambenoj i duvanskoj industriji. Obično se uzgaja u Južnoj Africi, gdje je vrsta također korisna pionirska biljka u rekultivaciji poremećenog zemljišta.

Cvetovi kadifice Erecta bogati su narančasto-žutim karotenoidnim luteinom i koriste se kao suplement (INS-broj E161b) u Europskoj uniji za namirnice poput tjestenine, biljnog ulja, margarina, majoneze, preljeva od salate, peciva, poslastice, mlečni proizvodi, sladoled, jogurt, sok od citrusa i senf. U Sjedinjenim Američkim Državama, međutim, prašci i ekstrakti odobreni su samo kao boja u hrani za stoku.

Esencijalno ulje kadifice je antibiotik, ima antimikrobna, anti-parazitska, antiseptička, anti-spazmatična dejstva, to je i sredstvo za dezinfekciju, insekticid i sedativ.

 

ИНФОРМАЦИЈЕ

Услови коришћења
Начин куповине
Услови испоруке
Право на одустајање
Најчешћа питања

КОНТАКТ

Првомајска 2/E
11080 Земун Београд Србија
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!