Eterično ulje muškatne žalfije se koristi u tretmanu

·Anksioynosti/depresije  ·nervoze  ·stresa  ·nesanice  ·glavobolje i vrtoglavice  ·bola u leđima i mišićima

Muškatna žalfija eterično ulje

Muškatna žalfija (Salvia scarlea) u srednjem veku Salvia sclarea bila je poznata kao „Oculus Cristi“ tj. Hristovo oko, verovatno ybog svog umiruju’eg dejstva. Poseduje antiinflamatorne, antiseptične, antimikotične, antidepresivne i spazmolitičke osobine.

Zalihe proizvoda

Ulje od divlje žalfije sadrži oko 50% Omega 3 tip ALA nezasićenih masnih kiselina i 50% drugih sastojaka, uključujući sve oblike vitamina A, kao i sve oblike vitamina B, što takođe uključuje i Q10. Ovo ulje je antibakterijsko, antiupalno i antioksidans.

Ulje divlje žalfije je veoma korisno za nervni sistem, naročito u slučajevima depresije, stresa, nesanice i duboko ukorenjenih tenzija. Dobar je tonik za bolne cikluse kod žena redukujući osećaj toplote, iritacije, glavobolje i vrtoglavice. Prirodni sedativ. Smanjuje bol u mišićima, reguliše digestivne probleme, probleme sa bubrezima itd. Najveća doborobit ovog ulja leži u njegovoj sposobnosti da umiri i poboljša raspoloženje. 

Divlja žalfija je jedna od najsnažnijih lekovitih eteričnih ulja jer poseduje antiinflamatorne, antiseptične, antimikotične, antidepresivne i spazmolitičke osobine.Takođe je neurotonik i sedativ sa svojim umirujućim komponentama. Ulje žalfije dobija se parnom destilacijom iz latica i lišća biljke Salvia sclarea iz familije Labiatae u narodu poznate kao Clary – što znači čisto kao oko. Providno do sivkasto žuto, esencijalno ulje žalfije ima slatkast, koštunjav miris. Poreklom je sa severa Mediterana, mada je ima i u područjima severne Afrike i centralne Azije.

Na taj način ne ometa mentalne sposobnosti, pa se preporučuje profesorima, studentima, poslovnim ljudima i svakome kome je potrebna posebna koncentracija za obavljanje dnevnih aktivnosti. Ulje divlje žalfije podsticajno deluje na kožu i kosu jer pomaže u balansiranju produkcije sebuma. Korisno je u tretmanu masne kože lica i glave, kao i peruti. Podstiče rast kose i regeneriše kožu.

Takođe je spazmolitik pri čemu relaksira mišiće i otklanja bolne grčeve i glavobolju. Jedna zanimljiva studija na Oksford Bruks Univerzitetu u Velikoj Britaniji analizirala je uticaj aromaterapije na žene koje se porađaju. Studija je trajala osam godina i učestvovalo je oko 8 000 žena. Dokazi iz ove studije ukazuju na to da aromaterapija može biti efikasna u smanjenju anksioznosti, straha i bola i tokom porođaja. Od 10 eteričnih ulja koja su korišćena tokom porođaja, ulja žalfije i kamilice su bila najefikasnija u ublažavanju bola.

Ulje divlje žalfije se ne preporučuje pre i posle porođaja, baš zbog ovih osobina, tj trudnicama i dojiljama.

ИНФОРМАЦИЈЕ

Услови коришћења
Начин куповине
Услови испоруке
Право на одустајање
Најчешћа питања

КОНТАКТ

Првомајска 2/E
11080 Земун Београд Србија
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!