Eterično ulje kamilice se koristi u tretmanu

·upala tela i kože ·stresa ·depresije ·straha ·nesanice ·glavobolje ·artritisa ·uganuća ·proliva ·astme ·bronhitisa ·raznih bolova ·razdražljivosti

Eterično ulje kamilice

Kamilica (Anthemis nobilis) jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka. U narodu se, verovatno zbog svojih umirujućih osobina naziva još: popadija, bolivač, milica-trava, milanka, carev cvet.. Sve do drugog Svetskog rata koristilo se kao prirodno dezinfekciono sredstvo i antiseptik u bolnicama i ambulantama.

Zalihe proizvoda

Eterično ulje kamilice veoma je traženo u kozmetičkoj, farmaceutskoj i pogotovo u prehrambenoj industriji. Bogato je esterima, što je čini vrlo efikasnim spazmolitikom, blagim sedativom i anksiolitikom. Upravo zbog umirujućih svojstava koristi se kod nervoze, nesanice, stresa i raznih oblika spazama (Odijev sfinkter, sistem za varenje).

 

Esencijalno ulje kamilice divne tamno plave boje (zbog prisustva azulena) jedan je od najboljih biljnih lekova za otklanjanje upala

 

Istraživanja su pokazala da rimska kamilica zbog svog antiupalnog delovanja može biti delotvorna protiv stafilokoka i kandide. Jedna nemačka studija pokazala je da je ova vrsta kamilice delotvorna kod upalnih problema poput artritisa i reume. Tegobe sa upaljenim tetivama i zglobovima, kao i bolovima u mišićima vrlo brzo prestaju. Drugo istraživanje iz 1987. dokazalo je da ulje rimske kamilice pospešuje zaceljivanje rana.

 

Inhalacija uljem rimske kamilice odlična je preventiva u vreme epidemija gripa i infekcija gornjih respiratornih puteva, jer deluje antiseptično i jača imunitet tako što stimuliše stvaranje belih krvnih zrnaca. Inhaliranje ovim uljem veoma je korisno i kod kijavice i problema sa sinusima.

 

Dobri poznavaoci lekovitih moći biljaka rimsku kamilicu posebno preporučuju namrštenim, zlovoljnim, depresivnim, premorenim i neraspoloženim ljudima. To je neobično samo na prvi pogled jer ova biljka popravlja raspoloženje i veoma efikasno otklanja dosadne glavobolje, bolove u stomaku, predmenstrualni sindrom i nesanicu. Ovo ulje veoma je efikasno u otklanjanju stomačnih tegoba, poremećaja crevne flore, nadimanja, gasova i nemirnog sna. Pomaže i kod anemije.

 

Ulje rimske kamilice smiruje upaljenu kožu, otklanjaju akne i balansira lučenje sebuma. Osetljiva koža sklona crvenilu veoma dobro reaguje na ovo ulje. Skupocenim uljem rimske kamilice možete obogatiti i svoju kupku ili mleko za telo. Pored opuštajućeg i umirujućeg delovanja to je i odličan način da negujete svoju kožu. Suva, osetljiva, upaljena i perutava koža, akne, rosacea, dermatitis, ekcem, psorijaza, osip i sva upalna stanja kože preporodiće se uz ovo ulje. Koristi se i tokom tretmana alergijskih bolesti kože i kao obloga kod alergijskog konjunktivitisa.

 

Nervna napetost i anksioznost

Kapnuti kap ulja rimske kamilice na komadić tkanine i staviti u naramenicu grudnjaka, kako bi miris ulja isparavao tokom dana.

 

Predmenstrualni sindrom (PMS)

Dodati tri kapi ulja rimske kamilice u kašičicu baznog ulja i laganim kružnim potezima, u smeru kazaljke na satu, nežno masirati stomak i donji deo leđa.

 

Protiv bolova u zglobovima

U 30 ml ulja moringe stavite 15 kapi ulja rimske kamilice i umasirajte na zglobove bolna mesta i mišiće ukoliko imate artritis, neuralgične bolove, reumatizam. Ukoliko imate probleme sa varenjem, nadutošću, grčevima, masirajte ovom mešavinom stopala ili stomak, dva puta dnevno.

 

ИНФОРМАЦИЈЕ

Услови коришћења
Начин куповине
Услови испоруке
Право на одустајање
Најчешћа питања

КОНТАКТ

Првомајска 2/E
11080 Земун Београд Србија
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!