SVETOSAVSKI PUT ISTINE I ŽIVOTA

 

Put duhovnog i telesnog zdravlja Srpskog naroda je utemeljio Sveti Sava davne 1208. godine u manastiru Studenica, kada je osnovao narodnu bolnicu “Sveti Duh”, jednu od prvih bolnica u Evropi. Monasi su bolesne lečili primenjujući prevedene spise antičkih mislilaca Galena i Hipokrata, oplmenjujući ih drevnim znanjima srpskih travara i vrača. Povratkom sa svojih hodočašća po svetu, Svti Sava je svom narodu i bolnici donosio lekovito bilje, ulja, zapise i knjige iz romejskih arhiva u kom su zapisana lekarska iskustva iz celog tada poznatog sveta. Zapisi koji su nastali ziz njih bile su „lekaruše”.

Put zdravlja ili iscelenja je put u celost, jedinstvo.
Da bi smo bili celi, isceljeni – celivajmo. Ljubimo Gospoda Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Sledeći ove tradicije i HERBA SERBIKA je krenula putem zdravlja i zajedništva sa vama, skupljajući i odabirajući najbolje što nam je Gospod dao kroz prirodu, a vredne ruke uzgajivača, sakupljača i tehnologa pripremile na korist ljudima.

U svakoj našoj lekaruši je molitva za zdravlje, koja će nas iskupiti, duhovno pripremiti da primimo u sebe darove prirode i krenemo putem izceljenja, ljubavi, vere i nade.

Bože, zdravlja!

INFORMACIJE

Uslovi korišćenja
Način kupovine
Uslovi isporuke
Pravo na odustajanje
Najčešća pitanja

KONTAKT

Prvomajska 2/E
11080 Zemun Beograd Srbija
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!