Eterično ulje slatkog pelina se koristi u tretmanu
·Anoreksije  ·Anemije  ·Mikroorganizama  ·Crva i crevnih parazita  ·Stresa  ·Epilepsije   ·Nesanice  ·Virusa i bakterija (Kovid19)  ·Infekcija i upala  ·Karcinoma pluća ·Groznice

Slatki pelin

Slatki pelin (Artemisia annua) je prisutan već više od 2000 godina u narodnoj tradiciji kineskog naroda. Slatki pelin prvenstveno koristio kao prirodni lek protiv malarije, a kasnije je uočeno njegovo lekovito dejstvo za jačanje imuniteta. Utvrđeno je i njegovo dejstvo na ćelije raka.

Zalihe proizvoda

Slatki pelin je specifična biljka, koja za razliku od običnog pelina dosegne visinu od čak dva i po metra. Ima glavičaste mirisne cvetove svetlo-žute boje . Stabljika ove biljke je uspravna sa grančicama koje su naizmenično postavljene. Plod su joj semenke koje su izrazito sitne, a od davnina su poznata lekovita svojstva ove biljke. U Starom Egiptu je bila lek protiv parazita i lek za kožne bolesti.

Sve zdravstvene organizacije u svetu, koje primaju pacijente zaražene malarijom, dale su pozitivne rezultate za ovu biljku kao jedini priznati lek kojom se bolest može izlečiti u potpunosti. Naučnici Henri Lej i Narendra Sing, profesori Univerziteta u Vašingtonu, prvi su sačinili izveštaj u kojem stoji da aktivni sastojak slatkog pelina – artemizinin, može da bude bezbedan, netoksičan i jeftin lek za rak. Metoda lijčenja Atremisininom je veoma slična metodi liječenja kiseonikom. Istraživanjem je potvrđeno da Artemisinin uspješno ubija kancerogene ćelije: u slučaju raka dojke, 28 % ćelija ubijeno je za 16 sati, uz dodatak gvožđa, 98 % malignih ćelija za isto vrijeme. U slučaju leukemije, za samo 8 sati uništeno je 100 % malignih ćelija. Njegova velika prednost je u tome što može da prolazi krvno-moždanu barijeru da bi stigao do raka u centralnom nervnom sistemu”.

Artemisinin se koristi kao antivirusno, antibakterijsko, antikancerogeno, antiparazitsko, antigljivično, antiinflamatorno i antimalarijsko sredstvo. Artemisinin je jedini priznati lek koji može u potpunosti izlečiti malariju. Sastoji se od 98% ekstrakta Artemisinina – slatkog pelina. Osim aremisinina slatki pelin u sebi sadrži još dosta lekovitih supstanci koje u sinergiji čine ogromne koristi za čovekovo zdravlje. Izdvojićemo navažnije: kvercetin , luteolin , kamfor, beta-sitosterol , karvakol.

Kako deluje Artemisinin na ćeliju raka? Karcinom dojke ima 15 puta veću koncentraciju gvožđa. Kad Artemisinin dođe do maligne ćelije oslobađaju se dva molekula kiseonika i stvore se slobodni radikali koji ubijaju tu ćeliju. To se ne događa u normalnim ćelijama, već samo u onima koje sadrže veliku količinu gvožđa. Metoda lečenje Atremisininom je veoma slična metodi lečenja kiseonikom. Njegova velika prednost je u tome što može da prolazi krvno-moždanu barijeru da bi stigao do raka u centralnom nervnom sistemu.

Artemisinin deluje ciljano na mnoge tipove kancerogenih oboljenja tako da je primena Artemisinina dala odlične rezultate kod lečenja mnogih tumora: debelog creva, raka dojke, jajnika, kancera pluća, raka pankreasa, prostate, bubrega i leukemije.

Način primene

Pri inhalaciji, dve-tri kapi ulja kapnuti u ne manje od 1,5L vode koje je počela obilno da isparava. Primaći glavu i duboko udisati paru dok se oseti miris pelina, nakon toga prekinuti inhaliranje, utopliti se i umiriti. Po mogućstvu prekriti glavu peškirom ili koristiti inhalator. Temperatura pare ne sme da bude previsoka da šteti plućima, sluznici nosa i očima.

Detaljnije pročitati OVDE

ИНФОРМАЦИЈЕ

Услови коришћења
Начин куповине
Услови испоруке
Право на одустајање
Најчешћа питања

КОНТАКТ

Првомајска 2/E
11080 Земун Београд Србија
+381 69 393 6996
+381 64 2389 704
office@herbaserbica.com

Call Now ButtonPozovite odmah!