Artemisia annua

Slatki pelin
Artemisinin

Epidemija virusa iz soja korona, zloglasnog kovida-19, dostigla je gotovo nezapamćene razmere, poput razmera epidemije španske groznice u vreme Prvog svetskog rata. Lekovi protiv virusa kao što je malarija, koje preporučuje SZO u lečenju ovog opakog virusa, došli su u centar pažnje svetskih naučnika.
Još 1972. kineska hemičarka i farmaceutkinja Tu Juju je otkrila da artemisan, aktivni sastojak slatkog pelina uspešno leči malariju kod dece, kao i kod odraslih osoba oba pola. Nakon iscrpnih kliničkih ispitivanja, artemisan je već dvadesetak godina u upotrebi. Za ovo otrkiće doktorka Juju je 2015. dobila Nobelovu nagradu za medicinu.

šta kaže nauka

Da li je atremisinin adekvatan odgovor i za kovid-19?

Da li je atremisinin adekvatan odgovor i za kovid-19 ? Naučni tim iz Instituta „Maks Plank“ u Potsdamu istražio je u kojoj meri esencijalno ulje slatkog pelina pomaže u lečenju kovida-19. Rezultati su, po navodima Petera Zebergera, koji je sa hemičarem Kerijem Gilmorom, inicirao i vodio istraživanje, nedvosmisleno ukazali da artemisan pozitivno utiče na blokiranje enzima kojima virus prodire u ćelije.

Šta je, zapravo, slatki pelin? Slatki pelin (Artemisia annua) je jednogodišnja zeljasta biljka koja potiče iz centralne Azije, prisutan već više od 2000 godina u narodnoj tradiciji kineskog naroda. Slatki pelin se prvenstveno koristio kao prirodni lek protiv malarije, a kasnije je uočeno njegovo lekovito dejstvo za jačanje imuniteta. Utvrđeno je takođe i njegovo dejstvo na ćelije kancera, ono što je posebno privuklo istraživače je to da slatki pelin, za razliku od hemoterapije, ne ubija dobre ćelije, već samo kancerogene, o čemu je objavljena opsežna studija u časopoisu Life Science.

 

Slatki pelin uništava i druge parazite, viruse i bakterije, pa mu je spektar korišćenja veliki: leči tuberkulozu; bolesti koje izazivaju razne vrste crva; dizenteriju; potpomaže lečenju lupusa; psorijaze; groznice; opstipacije; probleme sa žuči; reume; koriste ga ljudi oboleli od side, kako bi sprečili opasnu infekciju pluća..Rasprostranjen je širom sveta kao korov. Raste i u Srbiji.

Naš narod je oduvek imao poštovanje prema lekovima iz prirode. Još je Veselin Čajkanović tvrdio da kult bilja u našem narodu zauzima posebno mesto i simboliku.
„Uspomene mi mirišu na strukove svelih pelina, na visinsku travu u vrelom gorskom letu.“ , peva Desanka Maksimović o junaku naše priče.

Načini upotrebe slatkog pelina

Eterično ulje
Tinktura
Slatki med pelin
Čaj

еterično ulje

Slatkog pelina

На тржишту нажалост, постоје етерична уља сумњивог квалитета, зато при куповини треба бити  опрезан. Етерично уља слатког пелина компаније Herba Serbica је 100 % органског порекла са свим потребним дозволама и сертификатима. Проценат артемиса кетона је већ годинама константан, а уље се узгаја у сунчаним деловима Херцеговине и производи уз праћење свих хигијенско-квалитативних норми.

Destilacija

Analiziranje

100% prirodno
Bez aditiva
Bez GMO
Bez roka trajanja

 Cenovnik

  • Eterično ulje 5 ml —  800 din
  • Eterično ulje 10 ml  — 1500 din
  • Tinktura — 1000 din
  • Med sa slatkim pelinom  — 300 din
  • Čaj 100 gr — 100 din
  • Seme slatkog pelina  —  

eterično ulje slatkog pelina

Inhalacija

Predložen način unosa eteričnog ulja slatkog pelina u organizam je putem inhalacije. Eterična ulja spadaju u termostabilne uljane supstance, koji se primenjuju na način udisanja isparavanja koje nastaje pri kontaktu eteričnog ulja sa vrelom vodom. Mogu se primenjivati samo kod pacijenata gde mlaz toplog vazduha nije kontraindikovan. Eterična ulja su vrlo koncetrovana i treba ih primenjivati sa oprezom. Broj kapljica po litri tečnosti koja se koristi za inhaliranje, ne treba da bude veliki, posebno ako se inhaliraju deca. Treba voditi i računa o temperaturi pare kako se ne bi oštetila sluznica nosa i očiju.

Iskustva

Šta oni misle

“Koristim proizvode Herba Serbike od kada sam saznala za Vas. Nemam prigovora na kvalitet, probala sam eterično ulje miloduha, smilja i ruže. Sad sam uzela i ulje slatkog pelina jer želim da spremno dočekam zimu i viruse koje moju porodicu sa puno male dace nikako ne zaobiđu :)”

“Imao sam strasnu prehladu. Dal je bila korona ili ne, ne znam, nisam isao kod lekara.Drugi dan mi je supruga donosi etericno ulje slatkog pelina od Herba Serbice, skuvao sam caj od bosiljka u serpici u u njega nakapao nekoliko kapi etericnog ulja , stavio peskir preko glave i inhalirao se na posudom.Tri puta tako toga dana, uz vitamin c koji sam pio, i sutra sam bio kao nov. Kasnije su i clanovi moje porodice koristili isto i njima je takodje pomoglo. Mogu samo da se zahvalim i da ovo ulje preporucim svima.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.”

bojite se virusa

Ojačajte svoj imunitet prirodnim kapima slatkog pelina